Shape Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Terug Informatie, advies en ondersteuning

Leskist 'Schatten & Scherven'

De vernieuwde leskist 'Schatten & Scherven' laat leerlingen kennismaken met het werk van de archeoloog en met archeologie als wetenschap. In de leskist zitten verschillende leuke opdrachtjes en echte archeologische schatten. De leerlingen gaan hiermee zelf aan de slag en wanen zich voor even een echte archeoloog. Voorbereiding is niet noodzakelijk, er is een duidelijke docentenhandleiding bijgesloten. Wil je dat een echte archeoloog samen met de leerlingen aan de slag gaat met de leskist? Boek dan de activiteit 'Archeoloog inde klas', ook te combineren met de andere activiteiten van Erfgoed Zeeland: Het veld in! of Rondleiding Zeeuws Archeologisch Depot.

Materiaal

Het lesmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding, een set werkbladen voor leerlingen, een dvd, een tijdbalk en vijftien tot twintig archeologische vondsten. Bij de werkbladen hoort een krant met een tijdbalk, determinatiekaart, vondstkaarten, vondstzakjes met archeologisch materiaal en situatietekeningen.

Leerdoelen

De leerlingen maken kennis met verschillende aspecten van archeologie. Ze ontwikkelen historisch besef en ze ontwikkelen vaardigheden, zoals het goed leren kijken, onderzoeken, vergelijken, voorwerpen in een context plaatsen, het stellen van vragen.

Details

De leskist

‘Een koffer vol scherven’ is geschikt vanaf groep vijf primair onderwijs, onderbouw voortgezet onderwijs.

Vakken: Geschiedenis, aardrijkskunde
Leslocatie: In de klas
Tijdsbeslag: Er geldt een maximale uitleentermijn van 3 weken.
Kosten: € 25,- excl. btw.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Jacquelien van Gelderen, administratief-secretarieel medewerker bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Jacquelien van Gelderen, administratief-secretarieel medewerker Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 607