Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Molens zijn evenals de kerktorens bakens in het Zeeuwse landschap. Er zijn er ongeveer 88 en de meeste zijn gelukkig in goede staat. De molens moeten draaien om dat zo te houden en dat is een zorgpunt, want molenaars zijn schaars en door bebouwing en beplanting staat de vrije windvang onder druk.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Erfgoed Zeeland helpt molenaars, moleneigenaren en molenorganisaties bij het bevorderen en stimuleren van het molenbehoud. We verzamelen informatie en organiseren bijeenkomsten om informatie uit te wisselen. Via de heldpdesk beantwoorden we vragen over molens.

Met de Vereniging de Zeeuwse Molen houden wij de Zeeuwse Molenrevue actueel. Het is een overzicht van de staat van alle Zeeuwse molens. We ondersteunen het Provinciaal Molenoverleg Zeeland. 

Samen beleven, benutten en beschermen we het erfgoed

We werken samen en stemmen af in het Provinciaal Molenoverleg Zeeland. Dit is het centrale platform in de provincie waarin overheden en molenorganisaties informatie delen, activiteiten afstemmen en de agenda voor het molenbehoud bepalen. Het platform komt twee keer per jaar bijeen.

Met de Vereniging De Zeeuwse Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars werken we nauw samen in het netwerk Erfgoed en Ruimte.

We helpen je graag verder

Molens zijn mijn passie. De kennis en de ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd kan ik goed kwijt in mijn werk. Vrijwel dagelijks heb ik met molens te maken. Naast mijn werk als monumentenwachter ben ik ook molenaar.

Jeroen van Dijke, monumentenwachter Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 870