Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
17 januari

Nieuwe naam

Op 17 januari 2019 heeft de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) een nieuwe naam gekregen: Erfgoed Zeeland. Met die naam wordt kort en krachtig uitgedrukt waar de organisatie voor staat: het erfgoed in Zeeland. Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuwe huisstijl en een nieuwe website.

Erfgoed Zeeland

Een nieuwe naam betekent niet dat er een streep onder het verleden is gezet. Dat zou ook in strijd zijn met de visie op erfgoed. Verleden, heden en toekomst blijven nauw met elkaar verbonden. Dat geldt voor het erfgoed en dat geldt ook voor Erfgoed Zeeland. Beschermen, benutten en beleven van erfgoed vormen de inhoudelijke kaders van het werk.

Zeeland is rijk aan erfgoed. Afgezet tegen het aantal inwoners is er geen provincie in Nederland met zoveel erfgoed als Zeeland. Dat erfgoed is van en voor ons allemaal.
Erfgoed Zeeland legt verbindingen met en tussen partijen die met erfgoed te maken hebben. Erfgoed is aan verandering onderhevig. Er komt wat bij en er gaat wat af. Vandaag wordt toekomstig erfgoed gemaakt. Erfgoed Zeeland voert graag de discussie over wat (nieuw) erfgoed is en of het de moeite van het bewaren waard is.

Logo

Voor het torentje van de SCEZ is in het nieuwe logo de Z van Zeeland in de plaats gekomen. Groenblauw en rood zijn de kenmerkende kleuren. Het rode verbindingsstreepje staat centraal. Erfgoed Zeeland is een organisatie die verbindt en graag samenwerkt met iedereen die hart voor erfgoed heeft en er iets mee wil. Erfgoed is van ons allemaal.

Website

De nieuwe website biedt snel toegang tot de diensten en producten van Erfgoed Zeeland. Zoeken is dankzij de filters eenvoudiger geworden. Nieuw is het meldpunt voor archeologische vondsten en bedreigd of onbekend gebouwd en landschappelijk erfgoed. Via smartphone of tablet kunnen meldingen ter plekke worden voorzien van een afbeelding en worden toegezonden naar het Meldpunt van Erfgoed Zeeland.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Monique van Doorn, directeur van Erfgoed Zeeland. Samen met de collega's wil ik zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het mooie erfgoed van onze provincie.

Monique van Doorn, directeur Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 887 / +31 (0)6 25 72 67 47
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.