Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
16 mei

Online Wegwijzer advies omgevingsvergunning

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed introduceert een nieuw online hulpmiddel voor gemeenten en omgevingsdiensten: de Wegwijzer advies omgevingsvergunning. De Wegwijzer laat eenvoudig zien hoe en wanneer gemeenten en omgevingsdiensten advies kunnen of moeten inwinnen bij de Rijksdienst voor, tijdens en na een aanvraag omgevingsvergunning voor een gebouwd of groen rijksmonument.

Praktisch hulpmiddel

Wie vraag je om advies bij een aanvraag omgevingsvergunning voor een gebouwd of groen rijksmonument? Wanneer betrek je de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bij een overleg of vraag je een preadvies? En is dat eigenlijk verplicht? Op deze vragen vind je snel een antwoord in de Wegwijzer advies omgevingsvergunning. Een praktisch online hulpmiddel voor onder meer vergunningverleners, toezichthouders en handhavers bij gemeenten en omgevingsdiensten.

Ontdek de Wegwijzer zelf

In de Wegwijzer vindt je ook het document Uitgangspunten en overwegingen advisering gebouwde en groene rijksmonumenten voor erfgoedmedewerkers en gemeentelijke adviescommissies op het gebied van de monumentenzorg. Hierin lees je hoe de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed adviseert: op basis van inhoudelijke deskundigheid, heldere uitgangspunten en duidelijke overwegingen. Ontdek de Wegwijzer zelf.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Martijn van Poecke, sectorhoofd Erfgoed en Ruimte bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Martijn van Poecke, sectorhoofd Erfgoed en Ruimte Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 881 / +31 (0)6 25 72 65 41
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.