Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
26 september

Verslag contactdag Erfgoed en Ruimte

De Nieuwe Kerk in Zierikzee was op donderdag 26 september 2019 de locatie van de derde contactdag Erfgoed en Ruimte. Het organiseren van contactdagen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die actief zijn op het terrein van het cultureel erfgoed is een van de initiatieven van het samenwerkingsverband van provinciale vrijwilligersorganisaties, platforms en Erfgoed Zeeland. Ontmoeten, inspireren en delen van kennis en informatie stonden tijdens de bijeenkomst centraal.

Omgevingswet

De circa 45 aanwezigen werden van harte welkom geheten door wethouder Ankie Smit van de gemeente Schouwen-Duiveland. Dagvoorzitter Jan van de Voorde, sectorhoofd Erfgoed en Ruimte bij Erfgoed Zeeland, introduceerde kort het programma. Thema van de bijeenkomst was de nieuwe Omgevingswet en de bijdrage die de erfgoedvrijwilligersorganisaties vanuit het oogpunt van participatie aan de Zeeuwse gemeenten kunnen leveren bij het opstellen van de gemeentelijke omgevingsvisies. Onder de aanwezigen waren vertegenwoordigers van de Zeeuwse erfgoedvrijwilligersorganisaties en beleidsmakers en bestuurders van de Zeeuwse gemeenten, Rijkswaterstaat en Erfgoed Zeeland.

Delen

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.