Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
01 februari

Start inschrijving NCE Meester-Gezelprijs

Vanaf 1 februari kunnen leermeesters uit het restauratievak en hun leerling zich inschrijven voor de NCE Meester-Gezelprijs. Deze nieuwe prijs van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen geeft erkenning aan de bijzondere kennisoverdracht van leermeester op leerling, die zo belangrijk is voor het in stand houden van ambachtelijke restauratieberoepen. Inschrijven kan vanaf 1 februari tot en met 31 mei 2020.

“We hebben de nieuwe Meester-Gezelprijs in het leven geroepen om de waardering en erkenning voor de bijzondere kennisoverdracht van leermeester op leerling te vergroten”, aldus Joop Jansen, coördinator opleidingen van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE). “Het vak wordt niet alleen maar geleerd uit boeken, maar juist ook in de praktijk van een leermeester. Door het uitreiken van de Meester-Gezelprijs wil het NCE het restauratievakmanschap én het ambachtelijk onderwijs in de spotlight zetten.”

Voor wie is deze prijs

Meester-gezel duo’s uit veertien verschillende restauratiedisciplines, waaronder restauratie timmeren, metselen en schilderen, maar ook restauratie van roerend erfgoed of historische groen, kunnen zich aanmelden voor deze prijs. Zij komen in aanmerking als zij een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd of bijvoorbeeld uitblinken in vakmanschap, oplossingsgerichtheid, teamwork, creativiteit en kennisoverdracht. De drie genomineerde duo’s mogen ieder gereedschap/materiaal ter waarde van €300 uitzoeken voor hun eigen vakdiscipline. Het winnende duo ontvangt €1.500,- per persoon om te besteden aan opleidingsmodules van het NCE of andere erfgoedstudies of aan een studiereis. De uitreiking van de NCE Meester-Gezelprijs vindt plaats tijdens de officiële opening van Open Monumentendag op donderdag 10 september 2020.

Inschrijven

Kijk voor meer informatie over deze NCE Meestergezel-prijs en de veertien verschillende restauratiedisciplines op de speciale website van Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen. Inschrijven kan vanaf 1 februari tot en met 31 mei 2020.

Delen

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.