Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
23 november

Fonds voor Cultuurparticipatie start landelijke campagne #weblijvenbezig

Het Fonds voor Cultuurparticipatie is op 23 november de landelijke campagne #weblijvenbezig gestart. De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben grote impact op de culturele sector. De campagne helpt herinneren dat cultuurmaken plezier, geluk en gezondheid brengt. En laat zien dat het nog steeds mogelijk is en hoe dat veilig kan.

Grote onzekerheid

Er heerst grote onzekerheid bij de verenigingen en cursusinstituten over hoe lang het nog gaat duren en daarmee ook de vrees dat het aantal leden, vrijwilligers, deelnemers en cursisten verder afhaakt of terugloopt. En dat het voortbestaan van de vele centra, koren, erfgoedgemeenschappen, dansscholen et cetera bedreigd wordt.

#weblijvenbezig

Het Fonds voor Cultuurparticipatie is daarom de landelijke campagne #weblijvenbezig gestart. Hier is, samen met het LKCA, een inventarisatie aan voorafgegaan bij de amateurkunst en de erfgoedsector, waaronder de leden van OPEN erfgoedinstellingen, om na te gaan wat zij nodig hebben.

Hart onder de riem

De campagne hoopt hiermee verenigingen, groepen en kunst- en cultuurcentra te ondersteunen en tools te geven om hun achterban aan hen te blijven verbinden. De campagne is vanaf 23 november op televisie en online van start gegaan.

Op de website weblijvenbezig zijn voor de kunst- en cultuurcentra de meest actuele richtlijnen vanuit de cultuursector te vinden om veilig bezig te blijven. #weblijvenbezig, jullie toch ook?

Delen

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.