Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
01 januari

Verhaallijnen van Schouwen-Duiveland

In opdracht van de Gemeente Schouwen-Duiveland ontwikkelde Erfgoed Zeeland in 2020 de verhaallijnen van Schouwen-Duiveland. De zes verhaallijnen weerspiegelen de veelzijdigheid van Schouwen-Duiveland: het gevarieerde landschap en de rijke historie. Ze zijn bedoeld om het toeristisch aanbod te versterken.

Zeeuwse erfgoedlijnen

De verhaallijnen van Schouwen-Duiveland zijn de vertaling op gemeentelijk niveau van de Zeeuwse erfgoedlijnen, die Erfgoed Zeeland in 2019 ontwikkelde in opdracht van de Provincie Zeeland. De uitwerking vond plaats in het kader van de Agenda Toerisme 2018-2026. De toekomst van het toerisme is Schouwen-Duiveland als onderdeel van de Toeristische Hoofdstructuur van het eiland.

De selectie van de verhaallijnen is tot stand gekomen in samenspraak met de werkgroep verhaallijnen van de gemeente. Input werd ook verkregen uit (online) bijeenkomsten met erfgoed- en landschapsorganisaties, toeristische ondernemers en beleidsmakers.

Profilering

De zes verhaallijnen profileren Schouwen-Duiveland rond aansprekende thema’s die passen bij het karakter en het verleden van het eiland. Iedere verhaallijn leidt langs plekken die daarover iets te vertellen hebben. Dat kunnen musea zijn, als aantrekkelijke en laagdrempelige ‘instappunten’ met een informatie- en verwijsfunctie, maar ook andere (erfgoed)locaties. De verhaallijnen zijn tot op lokaal niveau in te vullen met verhalen, producten en arrangementen.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Het vergroten van de publieke belangstelling voor het Zeeuwse erfgoed en het vermarkten ervan is belangrijk. Daar ligt ook mijn expertise. Ik werk hiervoor graag samen met partners en met het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers.

Marc Kocken, sectorhoofd Erfgoed en Publiek / coördinator Zeeuwse Ankers Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 889 / +31 (0)6 15 18 68 78
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.