Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
06 april

Testen voor Toegang opent 9 t/m 11 april met monumenten

Wie naar cultuur snakt, kan aanstaande vrijdag tot en met zondag één van de 25 monumenten in Nederland bezoeken. Bezoekers kunnen op de website van het deelnemende monument een tijd reserveren en worden daarna geleid naar de afsprakenplanner van de gratis sneltest in de buurt. Op vertoon van een negatief testbewijs kan vervolgens het monument betreden worden. In Zeeland doet de Grote Kerk Veere mee aan de pilot 'Testen voor Toegang', georganiseerd door de overheid. Dit betekent dat de cultuurexperience 9, 10 en 11 april 2021 een aantal tijdsloten vrij mag geven en bezoekers kan ontvangen.

Negatief testbewijs

Met een negatief testbewijs dat maximaal 40 uur oud is, kan men vervolgens het cultureel erfgoed betreden. De 25 monumenten in Nederland doen mee aan een pilot, die in de cultuursector plaatsvindt om ervaringen op te doen met (snel)test-infrastructuur. Uit voorzorg blijft het coronaprotocol voor monumenten wel van kracht en wordt het publiek gevraagd de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Tickets Grote Kerk Veere

Tickets worden verkocht in tijdsloten en kunnen worden besteld via de website van Grote Kerk Veere.

Meld je aan Naar de website van Grote Kerk Veere


Testen voor Toegang

In samenwerking met de Taskforce Creatieve en Culturele Sector werd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de pilot-maand opgetuigd. De logistieke ondersteuning wordt uitgevoerd door Stichting Open Nederland. Voor monumenten kwam de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) in actie, ondersteund door de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM). 

Deelnemende monumenten

De lijst met de gegevens van de deelnemende monumenten wordt gepubliceerd en geactualiseerd op de website van de NMO. Deelname is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Meld je aan Naar de lijst met deelnemende monumenten


Overige pilots in april

Later deze maand is het de beurt aan de theaters en concertpodia (13-21 april), de musea en instellingen voor beeldende kunst (19-25 april) en de poppodia (22-30 april). Meer informatie hierover is te vinden via testenvoortoegang.nl en kunsten92.nl.

Delen

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.