Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
01 januari

Fysisch-antropologisch onderzoek in het archeologisch depot

In juli 2020 heeft dr. Rachel Schats van de Universiteit Leiden onderzoek verricht naar menselijk skeletten in de collectie van het Zeeuws Archeologisch Depot. De skeletten komen uit Nieuwerkerke ’t Schutje op Schouwen-Duiveland en zijn opgraven in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Desondanks bieden ze veel inzicht in het leven en de dood van de inwoners van het Zeeland van de latere middeleeuwen.

Malaria

Ook hier zijn aanwijzingen dat - net als in Klaaskinderkerke - mensen last hadden van malaria. Lees het verhaal op Zeeuwse Ankers. Jaarlijks faciliteert het Zeeuws Archeologisch Depot verschillende wetenschappelijke onderzoeken met geregeld spectaculaire nieuwe inzichten. Dit onderstreept nogmaals het belang van het bewaren van ons archeologisch erfgoed. Daarnaast is de collectie te zien in verschillende musea en wordt het gebruikt voor educatieve doeleinden.

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.