Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
03 mei

Nieuwe wet WBTR vanaf 1 juli

Verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe WBTR, de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid stelt: "Het wetsvoorstel geeft vorm aan een professionaliseringsslag bij verenigingen en stichtingen. De noodzaak hiervan is gebleken na een aantal incidenten." De nieuwe wet geldt ook voor de erfgoedsector.

Gratis webinar

Voor erfgoedverenigingen en -stichtingen is het belangrijk hierop voorbereid te zijn. Erfgoed Brabant, Erfgoed Zeeland en WBTR.nl organiseren daarom op 19 mei 2021 een gratis webinar. Voor wie die dag niet kan, is er een alternatieve mogelijkheid op 12 mei 2021 (webinar Erfgoed Gelderland, Landschap Erfgoed Utrecht en WBTR.nl).

WBTR.nl is een samenwerking van onder andere De Nederlandse Associatie en IVVB (Instituut voor Verenigingen Branches en Beroepen).

Kortingscode

Het Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland (OPEN) en het Landelijk Contact Museumconsulenten (LCM) hebben zich als partner aangesloten bij WBTR.nl. Erfgoedverenigingen en -stichtingen kunnen hierdoor 50% korting krijgen op onder andere het handige stappenplan en de helpdesk van WBTR.nl. Klik voor meer informatie op de volgende link:

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.