Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
01 januari

Zalig of vrolijk?

Is het zalig of vrolijk kerstfeest? Of toch iets geheel anders? In een kerstuitzending uit 2020 van de Orde van den Prince uit Hulst gaf de adviseur streektalen uitleg over zalig en vrolijk kerstfeest en andere mogelijkheden om elkaar een gelukkig kerstfeest toe te wensen. Onderstaande kaart van Taalverhalen brengt de geografische taalvariaties van Nederlanders in beeld.

Is het zalig of vrolijk?

De adviseur streektalen vertelt over de taalvariaties in een uitzending van de Orde van den Prince uit Hulst. Ook de variatie in verband met heilwensen kwam aan bod: waar zeg je santé, gezondheid en schol?

Bekijk de kerstuitzending
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.