Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
09 februari

Resultaten lezersonderzoek Zeeuws Erfgoed

Eind 2022 heeft Erfgoed Zeeland een onderzoek uitgevoerd onder de (potentiële) lezers van ons magazine Zeeuws Erfgoed. Dat leverde heel veel informatie op. Het grootste deel van de huidige lezers is over het algemeen tevreden over de inhoud van het magazine. De onderwerpen cultuur, kunst en toerisme op het gebied van erfgoed mogen een prominentere plaats innemen. De vormgeving van het magazine mag moderner en frisser. Aan het onderzoek, uitgevoerd door een studente van de HZ University of Applied Sciences, deden 201 respondenten mee.

Aanleiding onderzoek

Erfgoed Zeeland wil haar lezers graag op een toegankelijke manier kennis laten maken met het erfgoed in Zeeland. Door dit onderzoek kunnen we de inhoud van ons magazine aanpassen op de behoeften van onze lezers én van potentiële lezers. In de toekomst willen we ons lezersbestand graag uitbreiden en nog meer mensen uit onze provincie enthousiasmeren voor erfgoed. De centrale vragen waren dan ook: Wat zijn de behoeften rondom inhoud en vormgeving van (potentiële) lezers van het magazine? Wat is de waardering voor Zeeuws Erfgoed en welke verbeterpunten zijn er?

Resultaat & opvolging

We zijn blij met de respons op het onderzoek en de onderzoeksresultaten. Ons magazine Zeeuws Erfgoed wordt goed beoordeeld. Lezers zijn over het algemeen tevreden over de inhoud en uitstraling en vinden het leuk om het magazine weer te ontvangen.

Zeeuws Erfgoed wordt door een deel van de respondenten (bijna) helemaal gelezen (62%) en door een deel selectief (38%). Ook geeft een deel van de respondenten aan graag meer diversiteit in onderwerpen te zien (zoals cultuur, kunst, activiteiten en uitjes). Dit gaan we in 2023 opvolgen door verschillende onderwerpen toe te voegen aan de bladsamenstelling en de lengte van de artikelen in te korten. Op deze manier wordt ons magazine interessant voor een bredere doelgroep.

De lay-out van Zeeuws Erfgoed krijgt hoge cijfers van een groot deel van de respondenten. 77% geeft de lay-out een cijfer tussen de 8 en 10.  De overige respondenten een 7 of lager, aangevuld met een aantal opmerkingen dat de lay-out opgefrist mag worden. Ook hiermee gaan we in 2023 aan de slag. Vanaf het maartnummer 2023 wordt ons magazine in een nieuw jasje gegoten. De vormgeving wordt opgefrist en de omslag wordt aantrekkelijker gemaakt. Op de omslag komt ook duidelijk het thema van het kwartaalnummer te staan.

 

We willen alle respondenten bedanken voor hun tijd en beoordeling! Wanneer er behoefte is hier meer over te weten of wanneer je nog iets kwijt wilt kun je contact met ons opnemen.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Elma Berman, communicatiemedewerker bij Erfgoed Zeeland en coördinator van Zeeuws Erfgoed - blad voor erfgoedliefhebbers. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Elma Berman, communicatiemedewerker Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 874 / +31 (0)6 25 72 67 40

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.