Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
06 april

Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten

Voor eigenaren van rijksmonumenten is 3 april het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten gestart. Dit programma van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) biedt een vergoeding voor advies en begeleiding bij de integrale verduurzaming van rijksmonumenten.

Samen met acht duurzaamheidsadviesbureaus leveren de provinciale Monumentenwachten in Nederland, samen met hun partners het Oversticht en MOOI Noord-Holland en met steun van diverse regionale maatschappelijke organisaties, de komende drie jaar ook hun bijdrage aan het adviseren en begeleiden van 800 monumenteigenaren bij verduurzamen van hun pand.

Iedere eigenaar met een rijksmonument kan een tegemoetkoming in de kosten van een maatwerkadvies en uitvoeringsbegeleiding aanvragen.

Aanmelden ontzorgingsprogramma

Aanmelden kan via de website Monumenten.nl. Je doorloopt eerst de zelfscan en kiest daarna de duurzaamheidsadviseur naar keuze.

Je voert eerst een oriënterend gesprek met de adviseur van jouw keuze en ontvangt daarna een offerte. Ben je hiermee akkoord dan start het daadwerkelijke ontzorgingsprogramma.

Aanmelden

Vergoeding

In stap 1 krijg je ‘advies op maat’: een plan voor verduurzamen van uw rijksmonument met inzicht in de maatregelen, investering, energiebesparing en benodigde vervolgstappen. Je kunt hiervoor een vergoeding van 50%, met een maximum van € 1.750,- (excl. btw) ontvangen.

In stap 2 bieden wij begeleiding aan richting de uitvoering: denk hierbij onder meer aan hulp bij aanvragen van vergunningen, offertes of subsidieaanvragen. Je kunt hiervoor een maximale vergoeding van € 2.500,- (excl. btw) ontvangen.

Heb je als monumenteigenaar al een uitgebreid DuMo-advies laten uitvoeren? Dan is het mogelijk om stap 1 over te slaan en direct in stap 2 in te stromen. Staan er dan nog vragen open? Dan kun je ook hiervoor een vergoeding van 100% tot maximaal € 1.750,- (excl. btw) ontvangen.

We helpen je graag verder

Het team Monumentenwacht van Erfgoed Zeeland bestaat uit deskundige en goed opgeleide monumentenwachters en adviseurs. Wij koppelen ervaring aan nieuwe inzichten en brengen specifieke kennis in. Afhankelijk van de vraag zal een van ons je verder helpen.

Wim Jakobsen, teamleider Monumentenwacht Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 610

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.