Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
08 juni

Nationale Archeologiedagen | 2023

De Nationale Archeologiedagen in juni brengen het verleden tot leven. Drie dagen lang worden er honderden archeologische activiteiten georganiseerd door het hele land. Ook Zeeland doet mee. Maak op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni kennis met de Zeeuwse archeologie op verschillende locaties, verspreid over onze provincie. We lichten er hier één voor je uit.

Onderwaterarcheologie

Als je meer wilt weten over onderwaterarcheologie, ga dan naar het onlangs compleet vernieuwde muZEEum aan de Nieuwendijk 11 in Vlissingen!

Bekijk de vele voorwerpen die zijn opgedoken uit scheepswrakken. Ze hebben honderden jaren op de zeebodem gelegen en voornamelijk afkomstig van twee VOC-schepen: ’t Vliegend Hert en De Rooswijk. ’t Vliegend Hert zonk in 1735 vlak voor de kust van Walcheren. En De Rooswijk is in 1740 vergaan voor de kust van Engeland.

Aan de hand van deze vondsten leer je een hoop over het zware leven aan boord in die tijd. Wat voor wapens waren er aan boord? Was er mosterd na de maaltijd? En wat deed de scheepchirurgijn met een schedelboor? Ga het ontdekken in Vlissingen tijdens de Nationale Archeologiedagen!

Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen worden jaarlijks op drie dagen georganiseerd voor een groot publiek. Kijk op archeologiedagen.nl voor het landelijke programma en de activiteiten uitgesplitst per provincie. In Zeeland worden diverse regionale activiteiten georganiseerd.

Foto bovenaan deze pagina: Zeeuws maritiem muZEEum

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Dianne van de Zande, adviseur archeologie bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Dianne van de Zande, adviseur archeologie Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 617
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.