Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
03 juli

Maak je erfgoedcollectie beter vindbaar

Je hebt het goed nieuws waarschijnlijk al gelezen: er komt extra ondersteuning voor het beter vindbaar maken van erfgoedcollecties. Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft het project ‘Versnellen’ gelanceerd, gefinancierd vanuit het ministerie van OCW.

Wat kun je doen binnen het project Versnellen?

  • Overstappen naar een collectiebeheersysteem dat voldoet aan regels voor duurzaam opslaan van erfgoedinformatie. Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft regels hiervoor opgesteld, zoals het werken met gestandaardiseerde termen van het Termennetwerk en duurzame identifiers. De regels samen noemen we ‘NDE-compatibel werken’.
  • Projecten opzetten om digitaal erfgoed te verbinden met andere erfgoedcollecties of te presenteren aan een breed publiek.

Waar kun je terecht met vragen?

  • Heb je een idee of plan voor digitaal beter vindbaar maken van je erfgoedcollectie? Of heb je vragen over het overstappen naar een collectiebeheersysteem dat voldoet aan de eisen? Neem dan contact op met de contactpersoon van het project Versnellen, Sies Vonk, via versnellen@digitaalerfgoed.nl.
  • Wil je weten hoe het Zeeuws erfgoedplatform jou kan helpen met het beter vindbaar maken van je collectie? Neem dan contact op via erfgoedplatform@dezb.nl.

Meer weten?

Meer informatie over Versnellen vind je op Versnellen 2023 - Netwerk Digitaal Erfgoed.

Op 27 juni 2023 lichtte Wilbert Helmus van het Netwerk Digitaal Erfgoed toe wat het traject Versnellen inhoudt en hoe je hier gebruik van kunt maken. Je kunt de  webinar terugkijken.

Het project Versnellen biedt een mooie kans om in Zeeland (nog meer) samen te werken aan de vindbaarheid van Zeeuws erfgoed.

Stel gerust je vragen aan ons!

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Marieke Houtekamer, digitaal erfgoed coach bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Marieke Houtekamer, digitaal erfgoed coach Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 871
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.