Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
29 augustus

Restauratieschilderen geeft een kick!

Dat de achttienjarige Jesse van Dommele uit Bruinisse schilder zou worden, was voor niemand een verrassing. Al rond zijn dertiende jaar mocht hij met opa, die ook schilder is, mee om klusjes te doen. Dit begon met eerst alleen voorwerk – schoonmaken en schuren –, maar al snel mocht hij ook al wat schilderen.

Liefde voor het schilderen

Tijdens zijn vmbo-opleiding Bouw, Wonen en Interieur (BWI) aan de locatie Kerkpolder van het Calvijn College in Krabbendijke, ging Jesse stagelopen bij schildersbedrijf Noom. Hij mocht mee naar het restauratieproject de Nieuwe Kerk in Zierikzee, en de liefde voor het schilderen van monumenten was geboren! Schildersbedrijf Noom had al snel in de gaten dat Jesse veel potentie heeft voor het vak en boden hem een leerplek aan wanneer hij de opleiding schilderen zou gaan volgen.

Mooiste monument

Inmiddels is Jesse al sinds september 2022 bezig met de mbo-opleiding schilderen en hij heeft er geen moment spijt van gehad! Het mooiste monument dat hij tot nu toe heeft gerestaureerd, is Hoeve Van der Meulen in ’s-Heer Abtskerke. Hier heeft hij onder andere meegewerkt aan houtrotherstel en het schilderen van kozijnen en deuren. Ook de kerk van Kats was een mooi project, want daar mocht hij met speciale verf – minerale muurverf – de gevels behandelen.

Aanrader!

Op de vraag of hij andere jongeren deze opleiding zou aanraden, heeft hij zijn antwoord meteen klaar. “Het is een mooi vak waarbij je lekker buiten kunt werken. En van iets ‘slechts’ weer iets moois maken, geeft echt een kick. Zeker als je de volgende dag terugkomt en je schilderwerk zo mooi blinkt!”

De voordeur van de kerk in Kats na het schuren. 1/2
De voordeur van de kerk ik Kats na het schilderen. 2/2
Pijl naar links
  • De voordeur van de kerk in Kats na het schuren.

    De voordeur van de kerk in Kats na het schuren.

  • De voordeur van de kerk ik Kats na het schilderen.

    De voordeur van de kerk ik Kats na het schilderen.

Pijl naar rechts

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.