Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
20 november

Ad de Korte interim directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland

Sinds 20 november 2023 is Ad de Korte voor 6 maanden interim directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland. Met zijn achtergrond in besturen, organiseren, leiding geven en financiën gaat hij samen met de medewerkers aan de slag om de continuïteit van Erfgoed Zeeland te waarborgen.

Vanwege omstandigheden heeft de raad van toezicht besloten om voor zes maanden een interim directeur aan te stellen. “De achtergrond en ervaring van Ad sluiten goed aan bij wat de organisatie op dit moment nodig heeft”, aldus Kees-Jan Dosker, voorzitter raad van toezicht Erfgoed Zeeland.

Ad de Korte heeft jarenlang als directievoorzitter bij diverse regionale Rabobanken gewerkt, waarbij hij tussendoor diverse interim opdrachten heeft gedaan. In 2018 heeft hij afscheid genomen van Rabobank en is hij verder gegaan als adviseur, commissaris en interim directeur van diverse bedrijven.

Zeeland is voor Ad geen onbekend terrein; hij heeft zijn jeugd doorgebracht in Walcheren en, na een aantal jaren de provincie uit te zijn geweest, is hij twaalf jaar geleden teruggekeerd naar Zeeland. De projecten en activiteiten van Erfgoed Zeeland zijn bij hem dan ook bekend. “Ik heb er zin in en hoop met de medewerkers verder te bouwen aan het beschermen, benutten en beleven van het erfgoed in Zeeland”, geeft hij aan.

De raad van toezicht wenst hem veel succes en plezier in het komende half jaar bij Erfgoed Zeeland!

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Kees-Jan Dosker, voorzitter van de raad van toezicht. Erfgoed, in de breedste zin van het woord, verbindt mensen met elkaar, verbindt ons vanuit het verleden via het heden met de toekomst. Daar levert Erfgoed Zeeland een belangrijke bijdrage aan.

Kees-Jan Dosker, voorzitter raad van toezicht Mail Stuur me een mail
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.