Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
27 september

Waar onze woorden vandaan komen

Save the date - Onze adviseur streektalen zal op vrijdag 27 september in Sluis, in het kader van de Zwinweek, een lezing geven over de herkomst van Zeeuwse woorden.

Ontstaansgeschiedenis

We staan er niet altijd bij stil, maar de woorden die we in het Nederlands en in het Zeeuws gebruiken hebben elk hun eigen ontstaansgeschiedenis. Weet je wat de herkomst is van het woord zwin? Je ooit afgevraagd waarom we een lieveheersbeestje een pimpampoentje en een vlinder een uultje of een beuterkapelle noemen?

Stel een vraag

Vraag je je al lang af waar een bepaald woord vandaan komt? Stuur je vraag gerust in bij je aanmelding en misschien weet je op het eind van de lezing het antwoord.

Programma

Noteer alvast de datum! Programma, kosten en overige informatie zullen binnenkort op deze pagina bekend worden gemaakt.

Waar en wanneer

Datum: 27 september 2019
Locatie: Sluis

Aanmelden

Misschien ook interessant voor jou

Kan ik je verder helpen?

Streektalen en dialecten fascineren me. Bij bijeenkomsten en presentaties merk ik dat de ‘eigen taal’ veel mensen interesseert, ook al spreken ze zelf geen dialect. Als adviseur streektalen werk ik graag samen met vrijwilligers. Interesse om iets met het dialect te doen? Neem dan contact met me op.

Veronique De Tier, adviseur streektalen Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 883 / +31 (0)6 23 39 19 72