Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
19 juni

Zeeuwse schatten uit het depot

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar de pronkstukken van Zeeland en de werkzaamheden van een archeoloog? Ga dan mee op rondleiding door het Zeeuws Archeologisch Depot in Middelburg op zaterdag 19 juni 2021. De depotbeheerder laat je bijzondere vondsten zien en licht de uiteenlopende werkzaamheden toe, vanaf het moment van een vondstmelding of opgraving, het wassen en beschrijven van vondsten tot aan opslag en publieksontsluiting. De groepsgrootte is maximaal 15 personen.

Aanmelden rondleiding

De rondleiding wordt op twee tijdstippen gehouden en duurt circa 45 minuten. Je brengt een bezoek aan de uitleg- en wasruimte. De groepsgrootte is maximaal 15 personen. Wees er snel bij, want vol=vol. 

Praktische informatie

Datum: zaterdag 19 juni 2021
Tijd: 14.00-14.45 uur en 16.00-16.45 uur
Locatie: Erfgoed Zeeland, stallingsruimte, via zij-ingang Armeniaans Schuitvlot
Deelname: gratis
Aantal deelnemers: maximaal 15 per rondleiding

In de directe omgeving is voldoende betaalde parkeergelegenheid.

Meld je aan

Archeologiedagen

Wil jij kennis maken met meer verschillende onderdelen van de Zeeuwse archeologie? Kinderen kunnen die zaterdag dan ook nog het archeologiecollege volgen! Bovendien kun je de dag daarvoor, op vrijdag 18 juni mee op excursie naar het verdronken dorp Tolsende. Je ontdekt wat er nog op de slikken verborgen ligt, bij laag tij.

Tijdens alle evenementen houden we rekening met de covid-19 richtlijnen van het RIVM.

De Nationale Archeologiedagen worden jaarlijks op drie dagen georganiseerd voor een groot publiek (dit jaar op 18, 19 en 20 juni). Kijk op archeologiedagen.nl voor het landelijke programma en de activiteiten uitgesplitst per provincie.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Joost van den Berg, depotbeheerder van het Zeeuws Archeologisch Depot. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Joost van den Berg, depotbeheerder Zeeuws Archeologisch Depot Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 618 / +31 (0)6 23 39 19 72
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.