Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
29 februari

Songs from the Heart

Op donderdag 29 februari is het vierde concert van de concertreeks ‘Songs from the Heart’. Muzikanten Sjef Hermans en Wissem Ziadi treden op, samen met een Zeeuwse streektaalzanger waarvan de naam op de avond zelf bekend wordt gemaakt! Het concert vindt plaats in De Spot, het poppodium van Middelburg. De deuren openen om 20.00 uur en het concert start om 20.30 uur. Entree is gratis.

Streektaal en muziek

Sjef Hermans, onder andere bekend als zanger van de Zeeuwse band Champagne Charlie, heeft jarenlang de concertreeks ‘Songs from the Heart’ georganiseerd in De Spot in Middelburg. Tijdens het samenwerkingsproject Streektaal en muziek met Erfgoed Zeeland is dat concept nieuw leven ingeblazen. Tijdens de concertavonden wordt steeds een gedeelte aan streektaal gewijd, met optredens van Zeeuwse streektaalzangers uit onder andere Zeeuws-Vlaanderen, Schouwen-Duiveland en de Bevelanden.

Concertreeks

Op donderdag 30 november 2023 vond het eerste concert uit de reeks plaats, met de Zeeuws-Vlaamse zanger Ries de Vuyst. Op donderdag 28 december het tweede concert, met Peter Kempe van The Juke Joints. Tijdens het derde concert - op donderdag 25 januari - was Peter Slager van BLØF de streektaalzanger.

 

Korte video-impressie van een optreden

Op 28 december met streektaalzanger Peter Kempe.

 

Foto bovenaan deze pagina: Wissem Ziadi, Sjef Hermans en Peter Slager tijdens Songs from the Heart in poppodium De Spot in Middelburg.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Carolien Fokke, adviseur bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Carolien Fokke, adviseur erfgoed Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 883 / +31 (0)6 25 72 67 36

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.