Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
03 juni t/m 17 juni 2023

Fondsenwerving

Laat je informeren en ga aan de slag met fondsenwerving voor een door jou zelfgekozen doel.

Programma

Ideeën voor boeiende, urgente of vernieuwende projecten in de kunst- en erfgoedsector, daar ontbreekt het doorgaans niet aan. Aan geld om ze mogelijk te maken vaak wel. Doordachte fonds- en subsidiewerving is essentieel voor iedere erfgoed - en culturele instelling. In deze cursus fondsenwerving van twee dagdelen leer je onder meer over de uiteenlopende mogelijkheden om projecten via fondsen en overheden te financieren. Je krijgt handvatten voor het doen van een aanvraag. Hoe stem je een projectplan af op de wensen van fondsen en van subsidiërende overheden? Bij wie vraag je wat en hoeveel aan? Wat zijn de mogelijkheden voor alternatieve financiering zoals crowdfunding? Je krijgt uitleg over de zogeheten culturele codes, waarvan het naleven ervan voor veel fondsen en subsidieverstrekkers vaak een voorwaarde is voor financiering.

De cursus wordt gegeven door Arjan van Westen. Na een studie Geschiedenis begon hij eind jaren negentig zijn loopbaan als journalist bij de PZC. Arjan is momenteel als freelance adviseur en fondsenwerver onder meer betrokken bij het Watersnoodmuseum, het Van Abbemuseum en Cultuurkwadraat. Voor het Fonds voor Cultuurparticipatie is hij sinds kort actief als commissielid.

Daarnaast is Arjan actief als publicist en documentairemaker. Zijn projecten komen mede tot stand door fondsenwerving en crowdfunding.

Voor wie, waar en wanneer

Training voor medewerkers en vrijwilligers die fondsen en subsidies aanvragen voor hun erfgoedorganisatie.

Docent: Arjan van Westen (Watersnoodmuseum)
Datum: 3 en 17 juni 2024 (twee ochtenden)
Tijd: 9.00 - 12.00 uur
Locatie: Erfgoed Zeeland, Looierssingel 2, Middelburg
Prijs: € 20,00 (excl. btw)
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 16

Het cursusaanbod voor erfgoedorganisaties wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland.

Aanmelden

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.