Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Ankerplaatsen maken deel uit van Zeeuwse Ankers. Het zijn bijzondere plekken waar je verhalen kunt horen over de plek zelf en over de omgeving. Je kunt er zitten, kijken, luisteren en de geschiedenis beleven.

Bijzondere plekken

De ankerplaats wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een klapbank. Dergelijke banken stonden vroeger op centrale plaatsen in Zeeuwse dorpen en steden en daar werd ‘geklapt’ (gekletst). Zo vertelden de mensen elkaar verhalen over zichzelf, over gebeurtenissen in het dorp of over het nieuws van de dag. Bij deze nieuwe klapbanken worden ook verhalen verteld. Ze zijn te horen via luidsprekers in de rugleuning. Het zijn persoonlijke verhalen die zich afspelen in verschillende periodes. De ankerplaatsen zijn vrij te bezoeken.

Uitbreiding

Er zijn al ankerplaatsen in Yerseke, Drieschor, Borssele, Kamperland, Sas van Gent, Hulst en Burgh. Er komen nog ankerplaatsen in Aardenburg en  Middelburg. Volg de ontwikkelingen op de website van Zeeuwse Ankers.

Kan ik je verder helpen?

Het vergroten van de publieke belangstelling voor het Zeeuwse erfgoed en het vermarkten ervan is belangrijk. Daar ligt ook mijn expertise. Ik werk hiervoor graag samen met partners en met het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers.

Marc Kocken, sectorhoofd Erfgoed en Publiek / coördinator Zeeuwse Ankers Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 889 / +31 (0)6 15 18 68 78

Wellicht interessant voor jou?