Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Zeeland kent vele gezichten. Inwoners en toeristen van Zeeland roemen de zon en het strand, de rust en de ruimte, de culturele evenementen en culinaire specialiteiten, het erfgoed en het landschap. Voor bedrijven zijn de havens en kanalen aantrekkelijk. Zeeland kent ook vele verhalen. Verhalen bij landschappen, verhalen bij monumenten, verhalen bij voorwerpen in musea, verhalen over de mensen. Zeeuwse Ankers laat inwoners en toeristen kennismaken met de vele gezichten van Zeeland en luisteren naar de vele verhalen. Er valt veel te ontdekken over het verleden van deze voormalige archipel, over wat er nu allemaal gebeurt en over de plannen voor de toekomst.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Zeeuwse Ankers is een van de pijlers van het provinciaal cultuurbeleid. Erfgoed Zeeland co├Ârdineert en ondersteunt. We verbinden de inwoner en toerist met de verhalen van Zeeland. Ontdekking en beleving van het erfgoed en het landschap vormen de rode draad. We vergroten de (fysieke) zichtbaarheid en de (digitale) toegankelijkheid van historische plekken.

Zeeuwse Ankers bestaat uit drie onderdelen: de website www.zeeuwseankers.nl, de ankerplaatsen en het netwerk van ankerschildjes. De website ontsluit verhalen, activiteiten, routes en collecties. Wij dragen zorg voor de redactie en het plaatsen van content.

Op verschillende plekken in Zeeland zijn ankerplaatsen met klapbanken ingericht. De ankerplaatsen staan op locaties met een bijzondere geschiedenis. Ter plekke zijn verhalen te horen die de geschiedenis beleefbaar maken. Wij dragen samen met regionale en lokale partijen zorg voor financiering en realisatie.

De ankerschildjes zijn overal in de provincie te vinden. Het zijn bordjes voorzien van een QR-code, die het mogelijk maakt het verhaal van de plek te lezen. Wij plaatsen de ankerschildjes.

Samen beschermen, benutten en beleven we het erfgoed

Zeeuwse Ankers is een samenwerkingsverband op het gebied van erfgoed, cultuur, landschap en toerisme. Samen met musea, monumentenorganisaties, archieven, organisaties voor immaterieel erfgoed, bibliotheken, historische verenigingen en archeologische diensten werken we aan beleving van de culturele biografie van Zeeland.

Wellicht interessant voor jou?

Kan ik je verder helpen?

Het vergroten van de publieke belangstelling voor het Zeeuwse erfgoed en het vermarkten ervan is belangrijk. Daar ligt ook mijn expertise. Ik werk hiervoor graag samen met partners en met het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers.

Marc Kocken, sectorhoofd Erfgoed en Publiek / coördinator Zeeuwse Ankers Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 889 / +31 (0)6 15 18 68 78