Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Informatie, advies en ondersteuning

Cultuurhistorische hoofdstructuur

In de Cultuurhistorische Hoofdstructuur (CHS) van Zeeland zijn de cultuurhistorische waarden van deze provincie vastgelegd. Dat zijn sporen, objecten, patronen en structuren die zichtbaar of niet zichtbaar onderdeel uitmaken van onze leefomgeving en een beeld geven van een historische situatie of ontwikkeling. In veel gevallen bepalen deze cultuurhistorische waarden de identiteit van een plek of gebied en bieden ze aanknopingspunten voor toekomstige ontwikkelingen.

Wat kan de CHS voor jou betekenen?

De CHS brengt de karakteristieke landschappelijke kenmerken in kaart. Het is een overzichtelijke samenvatting van de cultuurhistorische waarden in de provincie Zeeland. De informatie wordt gepresenteerd op een digitale geografische kaart, die wordt ondersteund door een GIS-database. Het beheer wordt uitgevoerd door de Provincie Zeeland. Als Erfgoed Zeeland leveren we informatie aan, zodat de CHS actueel blijft.

De CHS is primair een beleidsinstrument waarmee cultuurhistorie bij ruimtelijke opgaves in een vroegtijdig stadium kan worden meegewogen. De cultuurhistorische informatie kan daarvoor worden opgenomen in gemeentelijke omgevingsplannen, maar kan ook dienen ter inspiratie bij stedenbouwkundige ontwikkelingen of gebruikt worden voor toeristische doeleinden. Daarnaast is de CHS voor iedereen digitaal te raadplegen.


Wellicht interessant voor jou?

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Marinus van Dintel, adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Marinus van Dintel, adviseur cultuurhistorie en monumenten Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 616 / +31 (0)6 55 32 17 99