Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Informatie, advies en ondersteuning

Digitale archeoloog in de klas

Een archeoloog van Erfgoed Zeeland komt in de klas vertellen over archeologie. Hij of zij heeft echte archeologische schatten bij zich. Hiermee kunnen de leerlingen zelf aan de slag gaan, zodat ze zich voor even een echte archeoloog voelen. Vanwege corona zijn de reguliere gastlessen niet te boeken maar er is een alternatief: de ‘Digitale archeoloog in de klas’. In de klas staat de leskist ‘Schatten en scherven’ met daarin allerlei archeologische schatten en opdrachtkaarten. De archeoloog begeleidt de les digitaal. Voorbereiding is niet noodzakelijk.

Leerdoelen

De leerlingen maken kennis met verschillende aspecten van archeologie. Ze ontwikkelen historisch besef en ze ontwikkelen vaardigheden, zoals het goed leren kijken, onderzoeken, vergelijken, voorwerpen in een context plaatsen, het stellen van vragen.

Praktisch

Een archeoloog in de klas is geschikt vanaf groep vijf van het primair onderwijs en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Vakken: geschiedenis, aardrijkskunde
Leslocatie: in de klas

Tijdsbeslag: circa 1,5 uur 
Kosten: € 55,00 excl. btw, incl. reis- en materiaalkosten uitgaande van maximaal 30 leerlingen. In het speciaal onderwijs wordt een tweede archeoloog ingezet. De kosten daarvoor bedragen € 25,- extra.

We verwachten ondersteuning van de leerkracht(en)

Foto bovenaan deze pagina: Groep 7a van de Koningin Julianaschool in 's-Gravenpolder krijgt online les van de archeoloog van Erfgoed Zeeland.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Jacquelien van Gelderen, administratief-secretarieel medewerker bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Jacquelien van Gelderen, administratief-secretarieel medewerker Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 607