Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Zeeland is aantrekkelijk voor industriële bedrijvigheid vanwege de ligging aan het water. Dat was in het verleden ook al zo. Het oudste industriegebied is de Kanaalzone in Zeeuws-Vlaanderen. Dat kwam na de opening van het Kanaal van Terneuzen naar Gent in 1827 in ontwikkeling. Verder zijn er de scheepswerven en landbouwhaventjes. Het industrieel verleden toont zich ook in landbouw gebonden industrie zoals vlasroterijen en meestoven.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Erfgoed Zeeland adviseert overheden, erfgoedorganisaties en eigenaren over het omgaan met het industrieel erfgoed. Via de heldpdesk beantwoorden we vragen of verwijzen we door. We verzamelen informatie en initiëren bijeenkomsten om kennis over het industrieel erfgoed uit te wisselen en ideeën op te doen.

Samen beschermen, benutten en beleven we het erfgoed

We werken samen en stemmen af met de Werkgroep Industrieel Erfgoed Zeeland die over specifieke expertise over het agrarische erfgoed beschikt. De Werkgroep maakt deel uit van het netwerk Erfgoed en Ruimte.

Wellicht interessant voor jou?

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Marinus van Dintel, adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Marinus van Dintel, adviseur cultuurhistorie en monumenten Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 616 / +31 (0)6 55 32 17 99