Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Zeeland is een provincie waar het water nooit ver weg is. Dat is goed te zien in de steden en dorpen en in het landschap. Havens, werven en steigers ademen het maritieme verleden. Datzelfde kan worden gezegd van het varende erfgoed, zoals de voor Zeeland karakteristieke hengsten en hoogaarzen. Het maritieme erfgoed van Zeeland is overal aanwezig.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Erfgoed Zeeland adviseert overheden en erfgoedorganisaties over het omgaan met het maritiem erfgoed. We verzamelen informatie en initiëren bijeenkomsten om kennis uit te wisselen en ideeën op te doen. Via de helpdesk beantwoorden we vragen over het maritiem erfgoed of verwijzen je door naar de juiste personen of instanties. Ook ondersteunen we het Platform Maritiem Erfgoed Zeeland.

 

Samen, beschermen, benutten en beleven we het erfgoed

We werken samen en stemmen af in het Platform Maritiem Erfgoed Zeeland. Het is het centrale aanspreekpunt op het gebied van het maritiem erfgoed in Zeeland. Het platform heeft coördinerende, initiërende en adviserende taken op het gebied van varend erfgoed en de daaraan verbonden infrastructuur. Het platform komt zes tot acht keer per jaar bijeen.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Marinus van Dintel, adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Marinus van Dintel, adviseur cultuurhistorie en monumenten Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 616 / +31 (0)6 55 32 17 99