Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Musea vormen het collectieve geheugen van een samenleving en weerspiegelen het dagelijkse leven van vroeger in voorwerpen, fragmenten en verhalen. Zeeland telt ongeveer vijftig musea, waarmee de provincie de grootste museumdichtheid per inwoner heeft in Nederland. De meest uiteenlopende collecties zijn te zien: stads- en zeegezichten, visserijvaartuigen, landbouwgereedschappen, textiel, religieuze voorwerpen, gildepenningen, schelpen, opgezette dieren, oorlogsattributen en huisraad.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Erfgoed Zeeland helpt de musea met advies, onderzoek en deskundigheidsbevordering. Wij adviseren medewerkers en besturen van musea bij hun collectie-, publieks- en bedrijfstaken. 

Wij verzorgen cursussen en scholingsprogramma’s waarmee medewerkers, vaak vrijwilligers, hun deskundigheid kunnen vergroten. Het actuele aanbod staat in de agenda

Daarnaast begeleiden en stimuleren we samenwerkingsverbanden en collectiemobiliteit tussen de verschillende musea.

Overheden adviseren we over aspecten van museumbeleid. De Zeeuwse musea kunnen bij ons terecht voor het lenen van apparatuur ten behoeve van klimaatbeheersing en meetinstrumenten.

Samen beschermen, benutten en beleven we het erfgoed

Erfgoed Zeeland werkt graag samen met andere organisaties die zich inspannen voor de musea. Met de Vereniging van Zeeuwse Musea (VZM) stemmen we af over kennisoverdracht en deskundigheidsbevordering. Zo dragen we bij aan een goede publieksontsluiting van de Zeeuwse museumcollecties.

We werken nauw met de VZM samen in het netwerk Erfgoed en Publiek. Samen werken we aan een goed beheer en een goede ontsluiting van de museumcollectes.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37