Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
De gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Tholen en Erfgoed Zeeland hebben de krachten op archeologisch gebied gebundeld in het Oosterschelderegio Archeologisch Samenwerkingsverband (OAS). Het uitgangspunt is een duurzame samenwerking en het efficiënt delen van kennis, menskracht en middelen.

Gebiedsgericht samenwerken

Het OAS is een gebiedsgericht samenwerkingsverband dat de gemeenten ondersteunt bij de uitvoering van hun archeologiebeleid. De samenwerking wordt ook benut om de regio en de gemeenten als vestigingsplaats en toeristische trekpleister aantrekkelijker te maken. Het OAS heeft geen winstoogmerk.

Beleidsadvisering, publiekswerking en onderzoek

Erfgoed Zeeland draagt zorg voor de inzet van een gekwalificeerde archeoloog. De gemeenten hebben daarmee de beschikking over een vast aanspreekpunt voor de archeologie. Hij houdt zich bezig met beleidsadvisering, publieksgerichte activiteiten, onderzoek en andere werkzaamheden op het gebied van de gemeentelijke archeologie. Zijn standplaats is het Stadskantoor in Goes. Op vaste tijden houdt hij spreekuur bij de andere gemeenten.

Wil je meer weten over het OAS?

Meld je aan Naar OAS Archeologie

Kan ik je verder helpen?

Als archeoloog van het OAS houd ik mij bezig met beleidsadvisering, publieksgerichte activiteiten en andere werkzaamheden op het gebied van de gemeentelijke archeologie. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik ze graag voor je!

Karel-Jan Kerckhaert, adviseur archeologie Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)113 249 715 / +31 (0)6 20 43 64 77

Misschien ook interessant voor jou