Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Zeeland telt ongeveer 365 historische kerkgebouwen. Dat kan een vijftiende-eeuwse dorpskerk zijn, een negentiende-eeuwse parochiekerk of een twintigste-eeuws gebedshuis uit de wederopbouwperiode. De kerkgebouwen zijn niet alleen belangrijk voor de kwaliteit en de identiteit van onze fysieke leefomgeving, maar ook voor de gemeenschappen waar ze naar verwijzen. De meeste geloofsgemeenschappen nemen in ledenaantal af. Daarmee komt ook het behoud van de kerken onder druk te staan.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Erfgoed Zeeland adviseert overheden en kerkeneigenaren over de toekomst van het religieus erfgoed. Door het uitvoeren van projecten als ‘Kerk, Krimp en Kans. Impuls voor West-Zeeuws-Vlaanderen’ brengen we nieuwe wegen in kaart voor behoud en ontwikkeling van het religieus erfgoed. We verzamelen informatie over historische kerkgebouwen en methodieken en organiseren bijeenkomsten om informatie uit te wisselen.

Samen beschermen, benutten en beleven we het erfgoed

De problematiek rondom het behoud van de historische kerkgebouwen is groot. Samen met burgerlijke en kerkelijke overheden kijken we waar de mogelijkheden liggen. Daarbij werken we ook samen met particuliere organisaties binnen het netwerk Erfgoed en Ruimte.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben David Koren, adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

David Koren, adviseur cultuurhistorie en monumenten Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 876 / +31 (0)6 25 72 67 34