Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Informatie, advies en ondersteuning

Rondleiding archeologisch depot

Duizenden archeologische schatten liggen veilig opgeborgen in ons Zeeuws Archeologisch Depot. Van zwaarden tot chique houten damesschoenen, munten, botten en speerpunten. Met je klas kan je een kijkje komen nemen. De depotbeheerder leidt je rond door de verschillende ruimtes. Voorbereiding is niet noodzakelijk. De rondleiding kan gecombineerd worden met een veldbezoek, een gastles van een archeoloog in de klas, de leskist ‘Een koffer vol scherven’ en/of de leskist ‘Uit de put’.

Leerdoelen

De leerlingen maken kennis met verschillende aspecten van archeologie. Ze ontwikkelen historisch besef en ze ontwikkelen vaardigheden, zoals het goed leren kijken, onderzoeken, vergelijken, voorwerpen in een context plaatsen, het stellen van vragen.

Details

De rondleiding is geschikt vanaf groep vijf voor het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Vakken: Aardrijkskunde, geschiedenis 
Leslocatie: 
Archeologisch Depot Erfgoed Zeeland
Tijdsbeslag: 
60 minuten
Kosten: 
€ 35,00 excl. BTW

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Jacquelien van Gelderen, administratief-secretarieel medewerker bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Jacquelien van Gelderen, administratief-secretarieel medewerker Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 607