Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Informatie, advies en ondersteuning

Vrijwilligers in de archeologie

Ben jij iemand die archeologie als hobby heeft? Dan ben je niet alleen! In Zeeland zijn mensen actief via lokale of regionale erfgoedverenigingen. De meeste amateurarcheologen zijn lid van de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland (AWN). Dit is de vereniging van vrijwilligers in de archeologie, die in Zeeland ook een afdeling heeft.

Wat doen wij voor amateurarcheologie? 

De Zeeuwse afdeling van de AWN is nauw met Erfgoed Zeeland verbonden. We bieden kantoor- en werkruimten en hebben regelmatig contact met het bestuur. Leden van de AWN voeren voor en met ons werkzaamheden uit en zijn vaste vrijwilliger. 

Jaarlijks organiseren we de Zeeuwse Amateur Archeologen Dag. Op deze dag worden lezingen en presentaties gegeven door leden van de AWN.

Wellicht interessant voor jou?

Kunnen we je verder helpen?

Het team archeologie van Erfgoed Zeeland bestaat uit deskundige en gekwalificeerde archeologen. Wij koppelen ervaring aan nieuwe inzichten en brengen specifieke kennis in. Afhankelijk van de vraag zal een van ons je verder helpen.

Robert van Dierendonck, adviseur archeologie Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 877