Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
07 mei

Stimulans voor de toekomst

Het Britse TV-programma ‘Time Team’ was in de periode 1994-2014 razend populair. In drie dagen tijd ontrafelden typische archeologen mysteries die tot dan toe door niemand werden begrepen. Ze gebruikten daarbij de nieuwste methoden en maakten archeologie tastbaar en begrijpelijk voor het grote publiek. De looptijd van het programma, en het ongekend grote aantal afleveringen (253!), maakt duidelijk dat de Britten archeologie en archeologisch onderzoek omarmen. De basis hiervoor ligt in het feit dat de Britten, de liefde voor historie werkelijk met de paplepel zijn ingegeven.

Ontwikkeling lespakketten

Ook de provincie Zeeland ziet in dat publieksgerichte activiteiten en erfgoededucatie bijdragen aan een goede omgang met het verleden. Daardoor heeft Erfgoed Zeeland in de tweede helft van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 zijn lesprogramma kracht bijgezet. Samen met diverse instellingen op het gebied van cultuureducatie in Zeeland promootte zij bij basisscholen de volgende lespakketten:

Het gaat om lespakketten waarbij leerlingen onder leiding van een archeoloog de verschillende aspecten van de archeologische praktijk ervaren.

Positieve beoordeling

Het resultaat mag er zijn. In niet minder dan 24 lessen op basisscholen door de hele provincie mochten bijna 500 leerlingen zich archeoloog voor één les noemen. De lessen archeologie werden zonder uitzondering positief ontvangen en regelmatig beoordeeld met het cijfer 9!

Blik op de toekomst

Voor de betrokken medewerkers van Erfgoed Zeeland reden te meer om met het oog op de toekomst het lespakket verder te verbeteren en ook in de toekomst van het nieuwe normaal educatie met betrekking tot archeologie op te pakken. Heeft jouw school ook belangstelling, neem dan contact op met onderstaande medewerker.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Jacquelien van Gelderen, administratief-secretarieel medewerker bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Jacquelien van Gelderen, administratief-secretarieel medewerker Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 607

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.