Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
06 november

Zeeuwse musea op landelijk podium MuseumTV

Bij tien musea in Zeeland zijn in 2020 opnames voor MuseumTV geweest. Deze musea doen met het digitale videoplatform mee om zich bij een breed publiek in de kijker te zetten. Met bijdragen van het Mondriaanfonds, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Cultuurfonds Zeelandia is geïnvesteerd in hoogwaardige promofilms, minidocumentaires en kennisoverdracht over digitale marketing.

MuseumTV

MuseumTV is een VOD-platform (video on demand platform) dat musea, collecties en tentoonstellingen in beeld brengt. Er staan nu meer dan 250 musea op het onlineplatform, variërend van grote gevestigde musea zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum tot kleinere, minder bekende regionale musea en een groeiend aantal Zeeuwse musea. MuseumTV maakt promo’s en minidocumentaires die geschoten worden door professionele filmmakers. Met deze filmpjes krijgen musea het gereedschap om zich op een moderne manier op de kaart te zetten.

Het stadje Veere trekt veel (dag)toeristen, maar deze potentiele bezoekers weten we nog onvoldoende te bereiken. Marieke Gideonse, beheerder Museum Veere

Bereik

MuseumTV bestaat sinds 2016 en werkt samen met verschillende fondsen en provincies om regionale musea en erfgoed in beeld te brengen. Het doel is om het bereik en de toegankelijkheid van de musea te vergroten. Dit gebeurt onder andere door samen te werken met grote partners als KPN, Ziggo, NPO 2 Extra, AD en KLM. Ook zijn de minidocumentaires van MuseumTV te zien via het VOD-kanaal van KPN, Ziggo, Telfort en XS4ALL. Naast de website heeft MuseumTV ook een mobiele app.

Door dit kennistraject leren we van professionals hoe we onze marketingstrategie nog beter kunnen inzetten. Hans van Bellen, coördinator Museum Het Warenhuis

Uitbreiding

Op termijn is het de bedoeling om alle musea in Zeeland een plek te geven op het platform. Musea die in deze ronde buiten de boot zijn gevallen, kunnen in een tweede ronde aansluiten. We hopen dat hiermee het museumbezoek de komende jaren zal toenemen. Het digitale bereik van deze eerste tien musea is ineens oneindig groot geworden. Een heel nieuw publiek kijkt naar deze filmpjes. Die bekendheid is voor alle betrokken musea van groot belang.

Zeeuwse musea op MuseumTV

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.