Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
01 februari

Boerderijenregisseur van start

Vanaf begin 2021 kunnen eigenaren van cultuurhistorisch waardevolle boerderijen van provinciaal belang gebruik maken van de diensten van een boerderijenregisseur.

Boerderijenregisseur

Deze boerderijenregisseur, die is ondergebracht bij de Boerderijenstichting Zeeland (BSZ), staat eigenaren bij bij het plannen voor behoud en doorontwikkeling van hun historische boerderij. Het advies en de ondersteuning kunnen divers van aard zijn, zoals het nagaan van financiële regelingen, het ondersteunen van de eigenaar bij de ruimtelijke planvorming en het opzetten van een exploitatiemodel voor een of meerdere erfonderdelen.

Voorwaarden voor deelname

Voorwaarden voor deelname zijn onder andere dat de boerderij geplaatst is op de lijst van cultuurhistorisch waardevolle boerderijen van provinciaal belang en dat de planvorming een complex vraagstuk inhoudt. Het project, met in eerste instantie een looptijd van twee jaar, wordt gesubsidieerd door de Provincie Zeeland. 

Meer weten?

Voor meer informatie en overzichten van boerderijen, kijk op boerderijenstichtingzeeland.nl.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Marinus van Dintel, adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Marinus van Dintel, adviseur cultuurhistorie en monumenten Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 616 / +31 (0)6 55 32 17 99

Bekijk ook deze informatie