Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
19 maart

ZAAD 2021 | lezingen en live-uitzending terugkijken

Vijf digitale lezingen

Tijdens de Zeeuwse AmateurArcheologen Dag op vrijdag 19 maart 2021, onder kenners ook wel bekend als 'de 21e ZAAD', stond het archeologisch onderzoek aan ‘Kastelen in Zeeland’ centraal met lezingen over de kastelen van Goes en Haamstede. Daarnaast stond een uiterst zeldzame vondst uit een Zeeuws kasteel in de schijnwerper. Deze opnieuw ontdekte vondst is tijdens de live-uitzending overgedragen aan het Zeeuws Archeologisch Depot.

Verder was er aandacht voor de eerste resultaten van een lopend promotieonderzoek naar zoutwinning in de Romeinse tijd in Zeeland en Vlaanderen en komt de vroegmiddeleeuwse handelsnederzetting Walichrum voor het voetlicht met resultaten van oud en nieuw onderzoek. Bekijk hieronder de lezingen en live-uitzending terug via ons YouTube-kanaal. 

 

  

Villa Walichrum, belangrijke handelsnederzetting in de vroege middeleeuwen

Aagje Feldbrugge BA - Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen, conservator archeologie, Middelburg

  

Zoeken naar Zeeuws zout. Zoutproductie in een noordelijke uithoek van het Romeinse Rijk

Michiel Dekoninck MA - Universiteit Gent

  

Het Slot Oostende in Goes. Van woontoren tot herberg. Enkele resultaten van het archeologisch onderzoek

drs. Senne Diependaele - Artefact! Zaamslag

  

Verrassende inzichten uit oud en nieuw onderzoek aan Slot Haamstede. Archeologie, bouwgeschiedenis en geschiedenis van een kasteelterrein

Ernst Dekkers MA

  

Een Zeeuwse verrassing uit een Tsjechoslowaaks doosje

dr. Jos Bazelmans - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort

Opname live-uitzending    

21e ZAAD - live-uitzending 19 maart 2021

presentatie:
drs. Robert van Dierendonck, Erfgoed Zeeland, adviseur archeologie

met medewerking van: Joost van den Berg MA, Erfgoed Zeeland, depotbeheerder | drs. Hans Jongepier, Erfgoed Zeeland, adviseur archeologie | drs. Anita Pijpelink, gedeputeerde van onder andere Cultuur, Provincie Zeeland, Middelburg | dr. Jos Bazelmans - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort | Alex Groosman, AWN Nederlandse Archeologievereniging, voorzitter afdeling Zeeland - West-Brabant | drs. Nathalie de Visser, Provincie Zeeland, provinciaal archeoloog, depothouder, Middelburg

Vraag over een lezing?

Heb je een vraag voor een of meerdere sprekers van de lezingen? Stel deze via onderstaand formulier. Je e-mailadres wordt door ons alleen gebruikt om je op een later moment te informeren over de antwoorden. De vragen en antwoorden kun je dan geanonimiseerd op deze website terugvinden.

Gestelde vragen

Naar vraag en antwoord

Delen

Vragenformulier voor lezingen 21e ZAAD

Velden met een asterisk (*) zijn verplicht
Vijf lezingen
Persoonlijke gegevens


Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.