Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
01 januari

Archeologisch onderzoek naar verdronken Tolsende in 2020

In de zomer van 2020 heeft Erfgoed Zeeland in opdracht van de Provincie Zeeland en de gemeente Reimerswaal een opgraving uitgevoerd in het verdronken dorp Tolsende, op de slikken ten oosten van Yerseke. Dit dorp is in de jaren 1530 en 1532 tijdens zware stormvloeden overstroomd.

Assistentie

Erfgoed Zeeland heeft bij het archeologisch onderzoek assistentie gehad van meerdere leden van de AWN, de vereniging van vrijwilligers in de archeologie, en een medewerker van het OosterscheldeMuseum in Yerseke.

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.