Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
01 september

Foto's en verhalen gezocht over bunker 'in bedrijf'

Erfgoed Zeeland is op zoek naar foto’s en verhalen die een indruk geven van onder meer de inrichting van de bunker gelegen onder haar locatie, toen deze nog in 'in bedrijf’ was in de jaren zestig tot en met tachtig van de vorige eeuw. Daarmee kunnen we dit ondergrondse erfgoed van de Koude Oorlog verder zichtbaar maken.

Rampenoefeningen

De bunker onder 'Het Schuitvlot' diende als provinciale commandopost van de BB (dienst Bescherming Bevolking) en als provinciaal centrum Civiele Verdediging in situaties van oorlog of rampen. Gelukkig is de bunker daarvoor nooit nodig geweest, maar de BB (in 1986 formeel opgeheven) hield er wel regelmatig oefeningen. Van het interieur van de bunker is weinig meer overgebleven. Britsen, telexapparatuur, meubilair en dergelijke zijn verwijderd. In de officiële archieven bevinden zich de nodige documenten over de bunker, zoals bouwtekeningen, brochures van de BB, richtlijnen en verslagen van vergaderingen. Wat jammer genoeg ontbreekt is beeldmateriaal (hoe zag de bunker er van binnen uit?) en persoonlijke verhalen (hoe verliep zo’n rampenoefening?).

Weet jij meer?

Kun je ons helpen, meld dat dan via communicatie@erfgoedzeeland.nl. Je kunt ook langskomen tijdens onze Open Monumentendag op 11 september 2020.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Saskia Buitenkamp, communicatiemedewerker en coördinator van de website van Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Saskia Buitenkamp, communicatiemedewerker Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 884 / +31 (0)6 25 72 67 33

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.