Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
10 september

Verduurzamen? De Monumentenwacht helpt je graag op weg!

In het weekend van 10 en 11 september vindt de 36e editie van de Open Monumentendag (OMD) plaats met als thema duurzaamheid. Een toepasselijk thema, want verduurzamen draagt immers bij aan het springlevend houden van monumenten. Tijdens de OMD krijg je de kans om binnen te kijken bij verschillende monumenten. Veel eigenaren en beheerders in Zeeland doen weer mee. Het gebouw van Erfgoed Zeeland blijft ditmaal dicht: onze Monumentenwacht trekt er namelijk zelf op uit! Op zaterdag 10 september is zij met een inspectiebus te vinden op de Markt van Middelburg, voor het historische stadhuis. Daar vertellen ze je graag van alles over het verduurzamen van woonhuismonumenten en het duurzaam monumentenpaspoort.

Verantwoord verduurzamen

Ben jij eigenaar van een woonhuismonument of woning van cultuurhistorische waarde? Dan weet je dat het onderhoud daarvan ingewikkelder en omvangrijker is dan bij een gewone woning. En bij het verduurzamen van je pand heb je ook met andere omstandigheden te maken: monumentale waarden die niet mogen worden aangetast, materiaalkeuze, maatregelen die geen schade op termijn mogen veroorzaken, vergunningen, subsidies enzovoort. Dit maakt het lastig om zelfstandig je route naar een duurzame monumentenwoning uit te stippelen. Onze monumentenwachters helpen je op Open Monumentendag zaterdag 10 september graag op weg!

Waar en wanneer

Datum: 10 september 2022
Locatie: Markt, centrum Middelburg
Tijd: 10.00-16.00 uur

Openstelling depot en bunker

Tijdens deze Open Monumentendag is het gebouw van Erfgoed Zeeland gesloten. De twee grote publiekstrekkers, het Zeeuws Archeologisch Depot en de ondergrondse bunker met BB-commandopost, zijn respectievelijk op zaterdag 18 juni en in het weekend van 22 en 23 oktober van dit jaar voor belangstellenden te bezichtigen. Het beloven interessante en volle dagen te worden, de programma's zijn bijna rond! Klik op onderstaande links voor meer informatie over beide evenementen. Tip: meld je voor de rondleiding door het depot vroeg aan, want vol=vol.

Delen

We helpen je graag verder

Het team Monumentenwacht van Erfgoed Zeeland bestaat uit deskundige en goed opgeleide monumentenwachters en adviseurs. Wij koppelen ervaring aan nieuwe inzichten en brengen specifieke kennis in. Afhankelijk van de vraag zal een van ons je verder helpen.

Wim Jakobsen, teamleider Monumentenwacht Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 610
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.