Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
13 mei

Update voortgang kerkenvisies mei 2022

Erfgoed Zeeland en COUP Urban Producers begeleiden sinds 2020 de Zeeuwse gemeenten bij het opstellen van hun kerkenvisies. Er wordt momenteel hard gewerkt aan conceptversies die aan de kerkeigenaren van de eerste vijf gemeenten zullen worden voorgelegd. Door de coronamaatregelen van de afgelopen twee jaar hadden de kerkenvisies van de gemeenten Goes, Noord-Beveland, Tholen en Schouwen-Duiveland forse vertraging opgelopen. Voor de kerkenvisie van de gemeente Veere worden deze maand de bouwkundige scans uitgevoerd.

Overige Zeeuwse gemeenten

Deze eerste tranche kerkenvisies wordt inmiddels gevolgd door de tweede tranche, bestaande uit de kerkenvisies voor de gemeenten Borsele, Vlissingen, Hulst en Kapelle (in volgorde van uitvoering). Met bijna alle eigenaren van de kerkgebouwen in deze gemeenten zijn inmiddels de informerende gesprekken gevoerd, nadat in deze gemeenten ook een startbijeenkomst is gehouden. Een dergelijke startbijeenkomst was in de eerste groep van vijf gemeenten helaas niet mogelijk.

De resterende gemeente zijn Reimerswaal, Sluis, Middelburg en Terneuzen. In deze gemeenten zal naar verwachting na de zomerperiode een start kunnen worden gemaakt.

Op deze website wordt met enige regelmatig een update geplaatst over de voortgang van de kerkenvisies per gemeente.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Jan van de Voorde, projectleider Kerkenvisies bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Jan van de Voorde, projectleider Kerkenvisies Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)6 22 37 84 88
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.