Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
14 december

Subsidie voor Faro-project Beach Archaeology

Op 30 november 2023 is bekend geworden dat het project Beach Archaeology één van de 26 projecten is die door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn uitgekozen voor subsidie in het kader van het Verdrag van Faro. In dit verdrag staat de waarde van cultureel erfgoed voor de samenleving centraal. Het Beach Archaeology-project is ontstaan vanuit Faro-kernwaarden, omdat het vanuit de strandzoekers zelf ontstaan is en uitgevoerd wordt met een grote groep stakeholders.

Publieksactiviteiten

Met de subsidie wordt onder andere een website ontwikkeld waar informatie over het project op komt te staan. Daarnaast zullen vanuit het project strand- en depotdagen worden georganiseerd en collecties en particuliere vondsten worden geïnventariseerd en onderzocht. Het doel is om met elkaar een Zeeuws stuk van de Romeinse kustlimes en het vermeende Romeinse vlootstation wat voor de huidige kust van Walcheren heeft gelegen beter in beeld te krijgen. Elke scherf telt mee, en iedereen kan meedoen! 

Strandvondsten van het project Beach Archaeology in de uitlegruimte van het depot, met onderzoekers eromheen. 1/2
Een aantal samenwerkingspartners bespreken een collectie strandvondsten. 2/2
Pijl naar links
  • Strandvondsten van het project Beach Archaeology in de uitlegruimte van het depot, met onderzoekers eromheen.

    Strandvondsten van het project Beach Archaeology in de uitlegruimte van het depot, met onderzoekers eromheen.

  • Een aantal samenwerkingspartners bespreken een collectie strandvondsten.

    Een aantal samenwerkingspartners bespreken een collectie strandvondsten.

Pijl naar rechts

Informatiebord bij Vrouwenpolder

Een van de eerste initiatieven om meer bekendheid te geven aan het project is de plaatsing van een informatiebord op het strand Oranjezon bij Vrouwenpolder. Het ontwerp is onlangs gepresenteerd tijdens de Zeeuwse Archeologiedag op 9 december. Het bord bevat een tekst over de omgeving van Oranjezon in de Romeinse tijd. Nog belangrijker: ook staat erop aangegeven wat te doen wanneer je denkt een interessante vondst op het strand te hebben gedaan. We hopen op deze manier zo veel mogelijk strandbezoekers actief bij het project te betrekken. In het eerste kwartaal van 2024 zal het bord geplaatst worden aan de strandpost. Daarnaast wordt momenteel gekeken naar mogelijkheden om ook op naastgelegen stranden een informatiebord te plaatsen.

 
Ligging van strandpost Oranjezon

 
Ontwerp van het bord

Delen

Kunnen wij je verder helpen?

Wij zijn Team Beach Archaeology, op zoek naar Zeeuwse archeologische strandvondsten uit de prehistorie tot aan de moderne tijd. Mocht je vragen hebben, dan beantwoorden wij deze graag voor je.

Team Beach Archaeology, strandzoekers, archeologen, overheden, onderwijs en vrijwilligers Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 870

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.