Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Publicaties

Rapport Kerk, Krimp en Kans. Impuls voor West-Zeeuws-Vlaanderen

Terugblik op het pilotproject Kerk, Krimp en Kans dat tussen 2014 en 2016 plaatsvond en gericht was op Zeeuws-Vlaanderen. Het project had tot doelstelling de kansen in beeld te te brengen van religieus erfgoed voor de leefbaarheid van de gemeente Sluis. Religieus erfgoed kan krimp niet tegengaan. Een kerk in een stad of dorp kan zonder twijfel wel een kwaliteitsimpuls geven aan de leefbaarheid in een regio met een dalende bevolking.

De projectleiding en uitvoering was in handen van Erfgoed Zeeland in nauwe samenwerking met de gemeente Sluis en ondersteund door de Provincie Zeeland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Titelinformatie

Titel: Kerk, Krimp en Kans. Impuls voor West-Zeeuws-Vlaanderen. Terugblik op een inspirerend project
Uitgave: 2015, Erfgoed Zeeland
Tekst: David Koren
Omvang: 46 pagina's / 10 mb

Download het rapport

Kan ik je verder helpen?

Ik ben David Koren, adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

David Koren, adviseur cultuurhistorie en monumenten Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 876 / +31 (0)6 25 72 67 34