Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
In het Zeeuws Archeologisch Depot bewaren we Zeeuwse bodemvondsten van de afgelopen 150 jaar. De vondsten variëren in ouderdom van circa 100.000 jaar tot 100 jaar. De Beeldbank Archeologie toont de meest aansprekende vondsten met informatie over de herkomst.

Zoeken

Via de Beeldbank Archeologie laten we bijzondere Zeeuwse bodemvondsten uit onze collectie zien. Sommige zijn permanent of tijdelijk uitgeleend aan musea of andere instellingen. Zo komt een breed publiek in aanraking met de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Zeeland.

In het Zeeuws Archeologisch Depot liggen unieke vondsten uit het verleden van Zeeland opgeslagen. Joost van den Berg, depotbeheerder ZAD

Zeeuwse vondsten bekijken?

Binnenkort kan dat! In het tweede kwartaal van 2021 wordt de Beeldbank Archeologie geoptimaliseerd en aanzienlijk uitgebreid met bodemvondsten uit het Zeeuws Archeologisch Depot. We voegen dan ook nieuwe aanwinsten uit recente opgravingen toe. Je kunt zoeken op locatie, periode, voorwerp en materiaal.

Meld je aan Naar de beeldbank

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Joost van den Berg, depotbeheerder van het Zeeuws Archeologisch Depot. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Joost van den Berg, depotbeheerder Zeeuws Archeologisch Depot Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 618 / +31 (0)6 23 39 19 72