Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
03 juni

Nationale Archeologiedagen bij Erfgoed Zeeland

Op 18 en 19 juni 2021 hebben we diverse activiteiten georganiseerd om jong en oud kennis te laten maken met verschillende onderdelen van de Zeeuwse archeologie. Op vrijdag 18 juni vertrokken we op excursie naar het verdronken dorp Tolsende, waar bij laag tij nog heel wat op de slikken verborgen ligt. Op zaterdag 19 juni brachten we, in onze locatie Het Schuitvlot in Middelburg, het archeologische verleden verder tot leven. Er was gelegenheid om een kijkje te nemen in het Zeeuws Archeologisch Depot en voor kinderen was er die dag een archeologiecollege te volgen onder leiding van een archeoloog.

Op ontdekking naar verdronken Tolsende

Verdronken dorp Tolsende bevindt zich in de huidige Oosterschelde en is overspoeld tijdens de Sint Felix-stormvloed, op 5 november 1530. Onder leiding van een archeoloog van Erfgoed Zeeland ga je op ontdekkingstocht naar een plaats waar ooit het dorp Tolsende in 1532 definitief in de golven verdween. De excursie op vrijdag 18 juni 2021 is beschikbaar voor maximaal 30 deelnemers en duurt ongeveer 1,5 uur.

Zeeuwse schatten uit het depot

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar de pronkstukken van Zeeland en de werkzaamheden van een archeoloog? Ga dan mee met de rondleiding door het Zeeuws Archeologisch Depot in Middelburg op zaterdag 19 juni 2021. De rondleiding wordt op twee tijdstippen gehouden en duurt circa 45 minuten. De groepsgrootte is maximaal 15 personen.

Word jij de Indiana Jones van Zeeland?

Wil jij meer weten over archeologie en de Indiana Jones van Zeeland worden? Kom dan naar het kindercollege op zaterdag 19 juni 2021 in Middelburg. Een archeoloog van Erfgoed Zeeland laat je bodemvondsten uit het depot zien en vertelt hierover. Het kindercollege archeologie wordt in de middag gegeven en duurt ongeveer 45 minuten. De groepsgrootte is maximaal 15 kinderen.


Tijdens alle evenementen houden we rekening met de covid-19-richtlijnen van het RIVM.

Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen worden jaarlijks op drie dagen georganiseerd voor een groot publiek. Dit jaar vallen de dagen op 18, 19 en 20 juni. Kijk op archeologiedagen.nl voor het landelijke programma en de activiteiten uitgesplitst per provincie. In Zeeland worden er op meerdere plaatsen activiteiten georganiseerd.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Martijn van Poecke, sectorhoofd Erfgoed en Ruimte bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Martijn van Poecke, sectorhoofd Erfgoed en Ruimte Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 881 / +31 (0)6 25 72 65 41
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.