Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
11 mei

Nieuwe deelnemers Reizen in de Tijd bekend

Op woensdag 10 mei 2023 maakten Cultuurkwadraat en Erfgoed Zeeland op een drukbezochte bijeenkomst bij het Bevrijdingsmuseum Zeeland in het noodkerkje van Ellewoutsdijk de nieuwe deelnemers van Reizen in de Tijd bekend.

Nieuwe deelnemers

We zijn blij dat we de volgende deelnemers mogen verwelkomen:

Binnenkort gaan we samen met hen en de aangesloten scholen weer starten met het ontwikkelen van nieuwe bezoeklessen, waardoor de doorgaande leerlijn Reizen in de Tijd weer verder verrijkt wordt.

Klik hier om te zoeken
Kennis en ervaring uitwisselen onder het genot van een bakje koffie. 1/5
Aanwezigen van de bijeenkomst lopen over het terrein van het Bevrijdingsmuseum. 2/5
De nieuwe deelnemers van het project Reizen in de Tijd worden bekendgemaakt. 3/5
Aanwezigen van de voorjaarsbijeenkomst Reizen in de Tijd luisteren naar een spreker. 4/5
Daniëlle Otten van Erfgoed Zeeland vertelt over het project Reizen in de Tijd. 5/5
Kennis en ervaring uitwisselen onder het genot van een bakje koffie.

Kennis en ervaring uitwisselen onder het genot van een bakje koffie.

1/5
Aanwezigen van de bijeenkomst lopen over het terrein van het Bevrijdingsmuseum.

Aanwezigen van de bijeenkomst lopen over het terrein van het Bevrijdingsmuseum.

2/5
De nieuwe deelnemers van het project Reizen in de Tijd worden bekendgemaakt.

De nieuwe deelnemers van het project Reizen in de Tijd worden bekendgemaakt.

3/5
Aanwezigen van de voorjaarsbijeenkomst Reizen in de Tijd luisteren naar een spreker.

Aanwezigen van de voorjaarsbijeenkomst Reizen in de Tijd luisteren naar een spreker.

4/5
Daniëlle Otten van Erfgoed Zeeland vertelt over het project Reizen in de Tijd.

Daniëlle Otten van Erfgoed Zeeland vertelt over het project Reizen in de Tijd.

5/5

Video's

Tijdens de bijeenkomst keken we terug op de ontwikkelingen tot nu toe. Op het moment zijn we (exclusief de nieuwe deelnemers) met dertien musea en tien scholen negentien bezoeklessen aan het ontwikkelen.

Nieuwe lessen worden altijd getest door leerlingen van de pilotscholen, die ook hebben bijgedragen aan de ontwikkeling daarvan. Kijk mee naar het testen van de lessen in het Watersnoodmuseum en het Museum Arnemuiden.

  

Terugblik ontwikkelingen Reizen in de Tijd

Pilotlessen Watersnoodmuseum en Museum Arnemuiden


Kennisnetwerk

Naast het ontwikkelen van bezoeklessen is ook het geven van trainingen en het opbouwen van een kennisnetwerk onderdeel van het project. De afgelopen jaren hebben deelnemers elkaar al (online) ontmoet bij bijeenkomsten en trainingen. Tijdens de bijeenkomst werd opgehaald hoe we verder met elkaar vorm gaan geven aan het kennisnetwerk dat aan het ontstaan is. 

Het project

Reizen in de Tijd door Zeeland is een initiatief van Cultuurkwadraat en Erfgoed Zeeland, in samenwerking met de drie regionale cultuureducatiebureaus - Kunsteducatie Walcheren, KCE Oosterschelderegio, Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen - en de vijf themamusea - Bevrijdingsmuseum Zeeland, Industrieel Museum Zeeland, Watersnoodmuseum, Zeeuws Museum, Maritiem Museum Zeeland, Archipel Scholen Het Talent in Middelburg en De Ravenstein in Vlissingen, Radar Scholen Jan Wouter van den Doelschool in Zierikzee en Onder de Wieken in Burgh Haamstede.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Daniëlle Otten, adviseur erfgoed en publiek. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Danielle Otten, adviseur erfgoed en publiek Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 604 / +31 (0)6 25 72 67 35
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.