Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Informatie, advies en ondersteuning

Platform Maritiem Erfgoed Zeeland

Het Platform Maritiem Erfgoed Zeeland is een centraal aanspreekpunt met coördinerende, initiërende en adviserende taken op het gebied van het varend erfgoed en de daaraan verbonden infrastructuur zoals werven, havens en steigers.

Samenstelling

Aangesloten zijn maritieme organisaties met binding met het Zeeuws maritiem erfgoed. Het platform vertegenwoordigt in principe alle organisaties binnen de provincie die te maken hebben met het maritiem erfgoed in Zeeland en bereid zijn zich daarvoor in te spannen. Beleid en activiteiten worden op elkaar afgestemd zodat effectief en efficiënt kan worden gewerkt aan het beschermen, benutten en beleven van het maritiem erfgoed. De aangesloten organisaties zijn:

Activiteiten

Jaarlijks wordt een themadag over maritiem erfgoed georganiseerd voor eigenaren en beheerders van historische schepen, beleidsmakers en belangstellenden. Jaarlijks wordt ook een maritieme evenementenkalender uitgegeven. Het platform houdt een lijst met historische schepen bij, voert inventarisaties uit en initieert onderzoek naar het maritiem erfgoed in Zeeland.

Het Platform Maritiem Erfgoed Zeeland (PMEZ) werkt nauw samen met Erfgoed Zeeland en met andere organisaties binnen het Netwerk Erfgoedorganisaties.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Jacquelien van Gelderen, administratief-secretarieel medewerker bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Jacquelien van Gelderen, administratief-secretarieel medewerker Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 607